Pekoni-salviapihvit maalaisranskalaisilla
30 min.
4:lle
5

Ainekset
- 6 keskikokoista perunaa
- 0,5 dl öljyä
- merisuolahiutaleita
- 4 naudan sisäfileepihviä
- 0,5 ruukkua salviaa
- 4 pekoniviipaletta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- Felix Ketchuppia
Valmistusohje
- Aloita pihveistä: muotoile ne, kierrä reunat salvianlehdillä ja kietaise pekoniviipaleet lehtien päälle. Kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla. Anna pihvien olla huoneenlämmössä perunoiden valmistuksen ajan.
- Leikkaa pestyt ja talouspaperiin kuivatut perunat reiluiksi tangoiksi tai lohkoiksi. Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja paista perunat kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Kypsymisaika riippuu perunoiden palakoosta. Ripsauta perunoille hiukan merisuolahiutaleita.
- Paista pihvit pienessä öljytilkassa paistinpannussa, noin 2 minuuttia per puoli. Pihvien kypsymisaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Mausta pihvit suolalla ja roseepippurilla.
- Tarjoa maalaisranskalaisten kanssa Felix ketchuppia.