Parsakaali-pekonisalaatti

30 min. 4:lle

Parsakaali-pekonisalaatti sopii uppomunan lisäksi erinomaisesti esimerkiksi grillikauden avajaisiin grillattujen bataattipihvien kaveriksi. Jos sen sijaan grillaat lihaa, voit jättää tästä salaatista pekonin kokonaan pois.

Parsakaali-pekonisalaatti

Ainekset

  • iso parsakaali
  • 1/2 pussia cashew-pähkinöitä
  • 1 pkt pekonia
  •   herneenversoja
  •   Felix Kurkkumajoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  •   mustapippuria

Valmistusohje

  1. Asettele pekoni uunipellille ja paista 175 C niin, että ne ovat sopivan rapsakoita. Nosta uunista tulleet pekonit talouspaperin päälle.
  2. Nypi parsakaalista nuput pieniksi paloiksi.
  3. Paahda pähkinät pannulla. Varo polttamasta niistä!
  4. Laita pähkinät, murusteltu pekoni ja parsakaalin nuput salaattivatiin. Nypi joukkoon maun mukaan herneenversoja ja purista päälle tuoreen sitruunan mehua. Rouhi salaatin joukkoon myllystä mustapippuria ja lisää Felix Kurkkumajoneesia. Sekoittele ainekset keskenään ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.