Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

45 min. 4:lle

Tomaatti ja sipuli täydentävät sillin makua mukavasti. Sillifileen voi myös liottaa esimerkiksi piimässä joidenkin tuntien ajan tai yön yli. Huuhtele liotettu silli ja taputtele kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista. Tarjoile paistetut sillifileet tomaattisalaatin kanssa.

Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  •   voita
  • TOMAATTISALAATTI:
  • 6 kpl tomaatteja
  • 5 kpl salottisipuleita
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita korppujauho ja vehnäjauho keskenään vatiin.
  2. Pyöräytä sillifileet jauhoseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi voissa, noin 2 minuuttia kumpaakin puolta.
  3. TOMAATTISALAATTI
    Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja salottisipuli pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuullota sipulia ja hienonnettua basilikaa oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kiiltävää ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää tomaattiviipaleet sipuliseokseen ja anna niiden lämmetä.