Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa
1 h
4:lle
1
Silli sopii hienosti täydentämään siian lempeää makua. Sillin ja perunan yhdistelmä on suomalaisille tuttu ja tässä reseptissä silliperunakompotti yhdistää ne valmiiksi. Sillisalsa puolestaan sopii täydentämään monia muitakin ruokia.

Ainekset
- 4 kpl siikafilee
- 2 rkl voita
- SILLI-PERUNAKOMPOTTI
- ½ prk Ahti perinteinen sipulisilliä
- 3 isoa uuniperunaa
- 1 kevätsipuli
- voita
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl maitoa
- tilliä
- SILLI-CHILISALSA
- ½ prk Ahti perinteinen sipulisilliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl vaaleaa balsamicoa
- 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
- ½ hienonnettu punasipuli
- 3 kuutioitua kirsikkatomaattia
Valmistusohje
SILLI-CHILISALSA:
- Valuta silli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kaikki muut ainekset keskenään silliä lukuunottamatta.
- Lisää lopuksi silli ja sekoita varovasti.
- Laita jääkaappiin maustumaan.
SILLI-PERUNAKOMPOTTI:
- Kuori uuniperunat ja pilko ne yhden sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä, jätä kypsyydeksi ”al dente”.
- Kuori ja hienonna kevätsipuli.
- Valuta ja paloittele sillipalat kuutioiksi.
- Paista kevätsipulia pienessä määrässä voita.
- Lisää maito ja kerma. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää perunakuutiot. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää hienonnettu tilli ja kuutioidut sillit.
- Paista siikafileet voissa ja kokoa annokset.