Paahdettu kukkakaalikeitto munakoisopekonilla

2 h 20:lle

Kukkakaalikeitto saa aivan uudenlaista kulmaa kun keittämisen sijaan kypsennät kukkakaalit paahtamalla uunissa. Tarjoile keiton kanssa pikkelöityä kukkakaalia ja rapeaa munakoisosta valmistettua pekonia ja keitosta tulee kestosuosikki.

Paahdettu kukkakaalikeitto munakoisopekonilla

Ainekset

  • MUNAKOISOPEKONI
  • 0,030 l oliiviöljyä
  • 0,030 l soijakastiketta
  • 0,030 l bbq-kastiketta
  • 0,020 l vaahterasiirappia
  • 0,010 kg savupaprikaa
  • 0,006 kg juustokuminaa
  • 0,750 kg munakoisoa
  • PAAHDETTU KUKKAKAALI
  • 4,000 kg kukkakaalia
  • 0,400 kg sipulia
  • 0,025 kg valkosipulia
  • 0,100 l oliiviöljyä
  •   suolaa
  • 0,050 l viinietikkaa
  • 0,085 kg sokeria
  • 0,200 l vettä
  • KEITTO
  • 4,000 l kasvislientä
  • 0,600 kg Felix tuorejuustoa
  • 0,060 l sitruunan mehua
  • KORISTELUUN
  • 0,100 kg paahdettuja pinjansiemeniä
  •   timjamia

Valmistusohje

  1. Leikkaa munakoiso pitkittäin noin 3 mm viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset, sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin ja paahda 120 C uunissa noin 45 - 60 minuuttia, kunnes viipaleet ovat rapeita.
  2. Irrota kukkakaalista pari kukintoa ja siivuta ohueksi mandoliinilla. Sekoita viinietikka, sokeri ja vesi niin että sokeri sulaa. Lisää kukkakaalinsiivut marinoitumaan vähintään tunniksi.
  3. Kuori sipulit ja valkosipulit. Lohko sipuli ja pilko kukkakaali. Laita uunipellille pilkotut kukkakaalit sekä pikkelöidyistä kukkakaaleista irronneet ylijääneet kukkakaalit, sipulit ja valkosipulinkynnet. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla. Paahda 200 C noin 30 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut hyvin väriä ja on läpikypsää.
  4. Lämmitä sillä aikaa kasvisliemi ja sulata joukkoon tuorejuusto. Aja paahdetut kasvikset ja tuorejuusto-kasvisliemiseos sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi halutessasi. Lämmitä tarvittaessa.
  5. Koristelu kukkakaalikeitto munakoisopekonilla, pikkelöidyllä kukkakaalilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja timjamilla.