Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku
1 h
4:lle
11
Uunissa paahdetuista makeista juureksista valmistuu täyteläinen juuressosekeitto helposti. Keiton pinnalle lisätään rapeita ruisleipälastuja ja Silliherkkua.

Ainekset
- 0,5 kg porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1/2 juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- 4 dl kasvislientä
- 4 dl kermaa
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- RUISLEIPÄKRUTONGIT
- 8 ohutta siivua jälkiuunileipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- LISÄKSI
- 1/2 prk Abba Silliherkku smetanasilliä
- tuoretta yrttiä
Valmistusohje
- Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
- Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.
- Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.