Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku

1 h 4:lle

Uunissa paahdetuista makeista juureksista valmistuu täyteläinen juuressosekeitto helposti. Keiton pinnalle lisätään rapeita ruisleipälastuja ja Silliherkkua.

Paahdettu juuressosekeitto ja smetanasilliherkku

Ainekset

  • 0,5 kg porkkanaa
  • palsternakka
  • 1/2  juuriselleriä
  • valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  •   ripaus suolaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 dl kermaa
  •   timjamia
  •   suolaa
  •   mustapippuria
  • RUISLEIPÄKRUTONGIT
  • ohutta siivua jälkiuunileipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • LISÄKSI
  • 1/2 prk Abba Silliherkku smetanasilliä
  •   tuoretta yrttiä

Valmistusohje

  1. Pese juurekset huolellisesti. Kuori palsternakka ja selleri, ohutkuorista porkkanaa ei tarvitse kuoria. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja suola. Paahda kasviksia 200 C noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
  2. Valmista samalla uunissa ruisleipäkrutongit. Siivuta jälkiuunileipä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200 C noin 5 minuuttia, kunnes krutongit tuntuvat rapeilta. Tarkkaile leipiä välillä etteivät tummu liikaa.
  3. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja kerma. Lisää paahdetut kasvikset tehosekoittimeen kasvisliemi-kermaseoksen ja timjamin kanssa. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoannosten pinnalle Silliherkkua ja ruisleipäkrutonkeja.