Myslipatukat

40 min. 10:lle

Kaipaatko ravitsevaa välipalaa mukaan otettavaksi? Valmiit patukat sisältävät usein isoja määriä lisättyä sokeria - tekemällä itse voit itse valita makeusasteen. Myslipatukoiden ainoa makeuden lähde on hunaja ja tietysti muiden ainesosien luontaiset sokerit.

Myslipatukat

Ainekset

  • 5 dl Paulúns Mustikka- ja vaniljamysliä
  • 1,5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 1/2 tl jodioitua suolaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita pienittynä
  • 1/2 dl kookosöljyä

Valmistusohje

  1. Laita kookosöljypurkki lämpimään vesihauteeseen, jolloin rasva muuttuu juoksevammaksi.
  2. Mittaa aineet kulhoon ja sekoita.
  3. Muotoile joko valmiita parin sentin korkuisia patukoita tai levitä seos yhtenäisenä uunivuokaan.
  4. Paista 170 C noin 20-25 min. Anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan.
  5. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja kääri vaikka folioon mukaan otettavaksi!