Mungopapumureke
45 min.
10:lle
0
Lecoran helposti muovattavasta mungopapumassasta syntyy maukas mureke. Ripottelemalla murekkeen päälle korppujauhoja ennen paistoa saat siihen rapean pinnan.

Ainekset
- 150 g sipuli
- 150 g porkkana
- 2 rkl öljy
- 150 g tomaatti
- 150 g paprika
- 2 tl kasvisliemijauhe
- 1 tl mustapippurirouhe
- 1 tl suola
- 2 tl vaahterasiirappi tai sokeri
- 1 kg Lecora luomu muotoiltava mungopapumassa
- 2 rkl korppujauho
- PORKKANA-KURPITSARAASTE
- 400 g porkkana raasteena
- 400 g Felix Kartanopikkelssi
Valmistusohje
- Kuullota sipuli ja porkkana kevyesti öljyssä. Sekoita kuullotetut vihannekset, kuutioitu tomaatti ja paprika sekä mausteet mungopapumassaan.
- Voitele uunipelti öljyssä ja muotoile massasta mureke. Lisää pinnalle korppujauho. Paista 175 C noin 30 minuuttia tai kunnes murekkeen pinta on kauniin ruskea. Murekkeen paino valmiina on 820 g.
- Sekoita raasteen ainekset keskenään.
- Tarjoile mureke Oolannin perunamuusin, porkkana-kurpitsaraasteen ja salaatin kera.