Mehevät tuplavegeburgerit

30 min. 2:lle

Rapeaksi leivitetyt Anamman pihvit, mehevät sämpylä ja hyvät lisukkeet, niistä on hyvä vegeburgeri tehty.

Mehevät tuplavegeburgerit

Ainekset

  • PIHVIT
  • 1 pkt Anamma kasvispihvejä
  • 1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 dl vettä
  •   ripaus suolaa
  • 2 dl pankokorppujauhoja
  •   öljyä paistamiseen
  • LISÄKSI
  • 2 kpl rapeakuorista isoa sämpylää
  •   salaattia ja tomaattia
  •   marinoitua punasipulia
  • 4 rkl vegaanista majoneesia
  • avokado
  •   chilikastiketta

Valmistusohje

Ota pihvit pakastimesta ja anna niiden suolaa huoneenlämmössä noin 40 minuuttia. Pihvien ei tarvitse sulaa kokonaan, mutta niiden paistaminen leivityksen kanssa helpottuu kun ne eivät ole enää täysin jäässä.

  1. Sekoita laakeassa astiassa vehnäjauhot, vesi ja suola. Kaada korppujauhot toiseen laakeaan astiaan.
  2. Kuivaa pihvit kevyesti talouspaperilla. Kasta pihvit kummaltakin puolelta ensin vehnäjauhoseokseen ja pyörittele ne sitten korppujauhoissa.
  3. Paista pihvit runsaassa öljyssä keskikuumalla pannulla kummaltakin puolelta kauniin värisiksi. Jätä pihvit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Paista sämpylöiden leikkauspinta rapeaksi pannulla.
  4. Murskaa avokadon hedelmäliha kevyesti haarukalla. Viipaloi tomaatit. Täytä sämpylät pihveillä, salaatilla, tomaattisiivuilla, marinoidulla punasipulilla sekä majoneesilla. Halutessasi voit lisätä burgereiden väliin vielä tujauksen chilikastiketta.

VINKKI! Vegaanista majoneesia on helppo tehdä itsekin. Reseptin majoneesiin sekä marinoituun punasipuliin löydät osoitteesta chocochili.net