Mehevä puolukkapiiras

32:lle

Juhlavamman tarjoilun saat tarjoamalla vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Voit tehdä puolikkaasta taikinamäärästä myös kahvikakun, jätä tällöin muruseos pois.

Mehevä puolukkapiiras

Ainekset

  • 450 g voita tai margariinia
  • 500 g sokeria
  • 320 g kananmunia
  • 520 g vehnäjauhoja
  • 20 g leivinjauhetta
  • 10 g kardemummaa
  • 16 g vaniljasokeria
  • 600 g puolukkahilloa
  •   Pinnalle
  • 200 g pakastepuolukoita
  • 150 g voita sulatettuna
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 250 g sokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa hieman pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vähitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  3. Lisää lopuksi puolukkahillo ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa.
  4. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan (GN 1/1-40).
  5. Pinnalle
    Ripottele jäiset puolukat taikinan päälle. Tee sulasta voista, vehnäjauhoista ja sokerista muruseos. Ripottele seos taikinan ja marjojen päälle.
  6. Paista 150 C kiertoilmauunissa 30 - 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt piirakka paloihin (4 x 8 = 32 palaa).