Mausteinen kurpitsa-kookoskeitto

3:lle

Mausteinen kurpitsa-kookoskeitto

Ainekset

  • 1 kg Felix Kultapikkelsiä valutettuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 100 g (salotti)sipuli hienonnettuna
  • 200 g jauhoinen peruna kuutioina
  • 4 kpl murskattua valkosipulin kynttä
  • 20 g tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 tl curryjauhetta
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  •   ripaus jauhettua chiliä
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1 l kookosmaitoa

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipuli ja mausteet, kuullota hetki. Lisää kurpitsa- ja perunakuutiot ja kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää kuuma liemi ja keitä kunnes perunat hajoavat. Lisää kookosmaito ja soseuta keitto kuohkeaksi.
  3. Annostele lautasille ja koristele haluamallasi vaihtoehdolla.
  4. KORISTEEKSI Tuoretta korianteria, tuoretta persiljaa tai esimerkiksi paahdettuja kurpitsansiemeniä. Keiton paksuutta voi säädellä lisäämällä perunan tai liemen määrää. Keiton maku tasaantuu, kun se saa vetäytyä tunnin verran.