Mausteinen kurpitsa-kookoskeitto
3:lle
0

Ainekset
- 1 kg Felix Kultapikkelsiä valutettuna
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 100 g (salotti)sipuli hienonnettuna
- 200 g jauhoinen peruna kuutioina
- 4 kpl murskattua valkosipulin kynttä
- 20 g tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 tl curryjauhetta
- 1/4 tl jauhettua kanelia
- ripaus jauhettua chiliä
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- 1 l kookosmaitoa
Valmistusohje
- Kuumenna öljy padassa. Lisää sipuli ja mausteet, kuullota hetki. Lisää kurpitsa- ja perunakuutiot ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää kuuma liemi ja keitä kunnes perunat hajoavat. Lisää kookosmaito ja soseuta keitto kuohkeaksi.
- Annostele lautasille ja koristele haluamallasi vaihtoehdolla.
- KORISTEEKSI Tuoretta korianteria, tuoretta persiljaa tai esimerkiksi paahdettuja kurpitsansiemeniä. Keiton paksuutta voi säädellä lisäämällä perunan tai liemen määrää. Keiton maku tasaantuu, kun se saa vetäytyä tunnin verran.