Matjessillikakku

40 min. 12:lle

Matjessillikakku

Ainekset

  • POHJA
  • 300 g perunalimppu
  • 125 g voi
  • TÄYTE
  • 400 g Felix Maustamaton tuorejuusto
  • 200 g ruokakerma 10 %
  • 20 g tilli
  • 400 g Boy Matjessillikuutio
  • 2 g mustapippurirouhe
  • 4 kpl liivatelehti
  • 2 rkl vesi
  • KORISTELUUN
  • 4 - 6 kpl keitetty kananmuna
  • hienonnettu punasipuli
  •   tilli

Valmistusohje

  1. Jauha leipä monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita hienonnetun leivän joukkoon. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (n. 22 - 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
  2. Notkista tuorejuusto, lisää ruokakerma ja vatkaa hiljaisella nopeudella. Hienonna tilli ja lisää massan joukkoon.
  3. Valuta sillikuutiot siivilässä ja juusto-kermaseokseen sekoittamalla, älä vatkaa. Mausta pippurilla.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta vesi kiehuvaksi. Sulata liivatteet juoksevaksi ja lisää seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.