Matjessillikakku
40 min.
12:lle
0

Ainekset
- POHJA
- 300 g perunalimppu
- 125 g voi
- TÄYTE
- 400 g Felix Maustamaton tuorejuusto
- 200 g ruokakerma 10 %
- 20 g tilli
- 400 g Abba matjessillikuutio
- 2 g mustapippurirouhe
- 4 kpl liivatelehti
- 2 rkl vesi
- KORISTELUUN
- 4 - 6 kpl keitetty kananmuna
- 1 hienonnettu punasipuli
- tilli
Valmistusohje
- Jauha leipä monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita hienonnetun leivän joukkoon. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (n. 22 - 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
- Notkista tuorejuusto, lisää ruokakerma ja vatkaa hiljaisella nopeudella. Hienonna tilli ja lisää massan joukkoon.
- Valuta sillikuutiot siivilässä ja juusto-kermaseokseen sekoittamalla, älä vatkaa. Mausta pippurilla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta vesi kiehuvaksi. Sulata liivatteet juoksevaksi ja lisää seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.