Mangojuustokakku granolapohjalla (12 palaa)

12:lle

Hyvän ei aina tarvitse olla makeaa – tai vaikeaa! Kokeile jälkiruoaksi tai kahvipöytään granolapohjaan leivottua mangojuustokakkua, ilman lisättyä sokeria!

Mangojuustokakku granolapohjalla (12 palaa)

Ainekset

  • POHJA
  • 270 g Paulúns Granolaa (esim. Hasselpähkinä ja taateli granola)
  • 120 g voita sulatettuna
  • TÄYTE
  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g makeuttamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mangososetta (esim. Bonne)
  • pieni kypsä banaani
  • 4  rkl appelsiinitäysmehua
  • liivatelehteä
  • MANGOKIILLE
  • 200 g mangososetta
  • liivatelehteä
  • 3 rkl appelsiinitäysmehua

Valmistusohje

Murskaa granola hienoksi rouheeksi tehosekoittimella tai terävällä veitsellä. Lisää joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 20 minuutiksi ja valuta ne. Valmista sillä aikaa täyte: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen mangosose, tuorejuusto ja hienoksi murskattu banaani. Sekoita hyvin. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää valutetut liivatelehdet, sekoita hyvin. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 3-4 tuntia, mieluusti yön yli.
  2. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen 20 minuutiksi ja valuta. Liota liivatelehdet ja valuta. Kiehauta mehu ja sulata siinä liivatelehdet. Kaada seos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada vähän jäähtyneenä täytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä vielä muutamia tunteja.

VINKKI! Aprikoosisose käy myös mainiosti mangososeen sijaan.