Mangoinen kurpitsapiirakka

30:lle

Pirteän mangoinen kurpitsapiirakka vitriinitarjoiluun, kahvitteluhetkiin tai jälkiruoaksi. Esimerkiksi kermavaahdolla ja mintunlehdillä koristeltuna sopii juhlavampiinkin tilaisuuksiin.

Mangoinen kurpitsapiirakka

Ainekset

  • 0,330 kg kananmunaa
  • 0,470 kg hienoa sokeria
  • 0,220 l rypsiöljyä
  • 0,008 kg vanilliinisokeria
  • 0,590 kg puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 0,011 kg leivinjauhetta
  • 0,270 kg säilykelientä (Felix Mangoiset Kurpitsapalat)
  • 1,000 kpl GN-vuoka 1/1 65 / 9,0 L
  • 0,800 kg Felix Mangoisia kurpitsapaloja
  • 0,050 kg hienoa sokeria

Valmistusohje

  1. Valuta kurpitsapalat. Säästä liemi, osa siitä käytetään taikinaan.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy samalla vatkaten.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhon joukkoon. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja mangoisen kurpitsasäilykkeen mehua.
  4. Annostele taikina leivinpaperilla vuorattuun GN-vuokaan 1/1 65mm seuraavasti: Pohjalle piirakkataikinaa 1,8 kg. Päälle hedelmäkuutioita 0,7 kg Pinnalle sokeria 50 g = n. ½ dl Kypsennys yhdistelmäuunissa kuivapaistolla + 150 C n. 35 minuuttia.
  5. Leikkaa annospaloiksi esim. 5 x 6 osaan. Tarjoa lisukkeena vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.