Mangoinen kurpitsapiirakka
30:lle
0
Pirteän mangoinen kurpitsapiirakka vitriinitarjoiluun, kahvitteluhetkiin tai jälkiruoaksi. Esimerkiksi kermavaahdolla ja mintunlehdillä koristeltuna sopii juhlavampiinkin tilaisuuksiin.

Ainekset
- 0,330 kg kananmunaa
- 0,470 kg hienoa sokeria
- 0,220 l rypsiöljyä
- 0,008 kg vanilliinisokeria
- 0,590 kg puolikarkeaa vehnäjauhoa
- 0,011 kg leivinjauhetta
- 0,270 kg säilykelientä (Felix Mangoiset Kurpitsapalat)
- 1,000 kpl GN-vuoka 1/1 65 / 9,0 L
- 0,800 kg Felix Mangoisia kurpitsapaloja
- 0,050 kg hienoa sokeria
Valmistusohje
- Valuta kurpitsapalat. Säästä liemi, osa siitä käytetään taikinaan.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy samalla vatkaten.
- Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhon joukkoon. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja mangoisen kurpitsasäilykkeen mehua.
- Annostele taikina leivinpaperilla vuorattuun GN-vuokaan 1/1 65mm seuraavasti: Pohjalle piirakkataikinaa 1,8 kg. Päälle hedelmäkuutioita 0,7 kg Pinnalle sokeria 50 g = n. ½ dl Kypsennys yhdistelmäuunissa kuivapaistolla + 150 C n. 35 minuuttia.
- Leikkaa annospaloiksi esim. 5 x 6 osaan. Tarjoa lisukkeena vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.