Lime-valkosuklaakakku
15:lle
2
Tarjoa esim. kahvilatuotteena, kokoustarjoilussa tai erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

Ainekset
- 1 kpl irtopohjainen kakkuvuoka halkaisija n. 25 cm
- KAURAKEKSI-PÄHKINÄPOHJA:
- 75 g voi-kasvirasvalevitettä
- 130 g kaurakeksejä
- 50 g suolapähkinöitä
- LIME-VALKOSUKLAATÄYTE:
- 2,5 dl vispikermaa VL
- 300 g Felix Maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g maitorahkaa VL
- 150 g valkosuklaata
- 10 g vaniljasokeria
- 80 g sokeria
- 0,8 dl limetäysmehua 100%
- 10 g liivatejauhoa
- VIIMEISTELYYN:
- 50 g valkosuklaata
- limen kuoria
Valmistusohje
- KAURAKEKSI-PÄHKINÄPOHJA:
Jauha kaurakeksit ja suolapähkinät esim. kutterilla.
Sulata voi-kasvirasva ja sekoita joukkoon.
Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista "pohja" ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle. - LIME-VALKOSUKLAATÄYTE:
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Murskaa 150 g valkosuklaata muruiksi esim. kutterilla.
Sekoita keskenään Maustamaton tuorejuusto, maitorahka, kermavaahto, sokerit ja valkosuklaa.
Turvota keskenään limemehu ja liivatejauhe.
Kuumenna / sulata liivateseos esim. mikroaaltouunissa.
Sekoita liivateseos tuorejuustoseosen joukkoon.
Halutessaan sekaan voidaan raastaa limen kuorta.
Levitä lime-valkosuklaatäyte tasaisesti kaurakeksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. - VIIMEISTELY:
Poista hyytynyt kakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.
Leikkaa 50 g valkosuklaasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä lastuja kakun koristeeksi.
Leikkaa vielä halutessasi kuorimaraudalla limen kuorta koristeeksi.