Lime-valkosuklaakakku

15:lle

Tarjoa esim. kahvilatuotteena, kokoustarjoilussa tai erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

Lime-valkosuklaakakku

Ainekset

  • 1 kpl irtopohjainen kakkuvuoka halkaisija n. 25 cm
  • KAURAKEKSI-PÄHKINÄPOHJA:
  • 75 g voi-kasvirasvalevitettä
  • 130 g kaurakeksejä
  • 50 g suolapähkinöitä
  • LIME-VALKOSUKLAATÄYTE:
  • 2,5 dl vispikermaa VL
  • 300 g Felix Maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa VL
  • 150 g valkosuklaata
  • 10 g vaniljasokeria
  • 80 g sokeria
  • 0,8 dl limetäysmehua 100%
  • 10 g liivatejauhoa
  • VIIMEISTELYYN:
  • 50 g valkosuklaata
  •   limen kuoria

Valmistusohje

  1. KAURAKEKSI-PÄHKINÄPOHJA:
    Jauha kaurakeksit ja suolapähkinät esim. kutterilla.
    Sulata voi-kasvirasva ja sekoita joukkoon.
    Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista "pohja" ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle.
  2. LIME-VALKOSUKLAATÄYTE:
    Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
    Murskaa 150 g valkosuklaata muruiksi esim. kutterilla.
    Sekoita keskenään Maustamaton tuorejuusto, maitorahka, kermavaahto, sokerit ja valkosuklaa.
    Turvota keskenään limemehu ja liivatejauhe.
    Kuumenna / sulata liivateseos esim. mikroaaltouunissa.
    Sekoita liivateseos tuorejuustoseosen joukkoon.
    Halutessaan sekaan voidaan raastaa limen kuorta.
    Levitä lime-valkosuklaatäyte tasaisesti kaurakeksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.
  3. VIIMEISTELY:
    Poista hyytynyt kakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.
    Leikkaa 50 g valkosuklaasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä lastuja kakun koristeeksi.
    Leikkaa vielä halutessasi kuorimaraudalla limen kuorta koristeeksi.