Lasimestarin silli
30 min.
8:lle
54
Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä – syystä.

Ainekset
- 2 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- LIEMI
- 1,5 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- MAUSTEET
- 2 – 3 tl mustapippuria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 4 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl punasipuli ohuina suikaleina
- 1 kpl porkkana ohuina viipaleina
- 3 x 3 cm pala piparjuurta ohuina viipaleina
Valmistusohje
- Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Kiehauta sinä aikana vesi, etikka ja sokeri.
- Leikkaa liotetut ja paperilla kuivatut sillifileet paloiksi.
- Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti.
- Lado purkkiin kalat, juurekset ja mausteet kerroksittain.
- Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1–2 vuorokautta.