Kurpitsarisotto ja rapeaa pekonia

Kurpitsarisotto ja rapeaa pekonia

Ainekset

  • 0,15 kg pekonia suikaleina
  • 6 - 7 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 kpl pientä sipulia hienonnettuna
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 0,2 kg risottoriisiä (esim. Carnaroli tai Arborio)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (poisjätettäessä lisää liemen määrää)
  • 0,3 kg Felix Kultapikkelsiä valutettuna
  • 4 rkl Felix Maustamatonta tuorejuustoa
  • 30 g raastettua parmesaanijuustoa (tai vastaavaa)
  •   suolaa ja pippuria
  •   (sahramia tai jauhettua kurkumaa)

Valmistusohje

  1. Paahda pekonisuikaleet rapeiksi pannussa tai uunissa. Nosta talouspaperin päälle.
  2. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista 2 minuuttia.
  3. Lisää viini ja keitä kunnes kaikki viini on imeytynyt. Lisää kolmaosa nesteestä ja sekoita kunnolla. Anna kiehua miedolla lämmöllä, sekoita seosta usein. Lisää nestettä, kun edellinen erä on imeytynyt. Sekoita usein.
  4. Kun riisi on vielä aavistuksen raakaa, lisää Felix Kultapikkelsi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi joukkoon juusto ja pekonisuikaleet. Mausta ja annostele lautasille.
  5. Jos risoton rakenne tuntuu liian kuivalta, lisää hieman lientä. Jos haluat risotosta hieman kellertävän, lisää riisien kanssa yhtä aikaa hieman sahramia tai kurkumaa.