Kolmen kerroksen smoothiekakku Paulúns Granola -pohjalla

3 h 8:lle

Kolmen kerroksen smoothiekakku Paulúns Granola -pohjalla

Ainekset

  • POHJA
  • 3 dl Paulúns Granola kaakao ja vadelma
  • 2 - 3 rkl hunajaa
  • MANGOSMOOTHIE
  • 1/2  banaania
  • 1 dl mangososetta
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • liivatelehteä (tai agar agaria)
  • PÄÄRYNÄSMOOTHIE
  • 1/2  banaania
  • 1 dl päärynäsosetta
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • liivatelehteä (tai agar agaria)
  • PUNAHERUKKASMOOTHIE
  • 1/2  banaania
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • liivatelehteä (tai agar agaria)
  • KORISTELUUN
  •   hedelmiä ja marjoja

Valmistusohje

POHJAN VALMISTUS:

  1. Mittaa Paulúns Granola ja hunaja kulhoon ja kääntele sekaisin. Painele seos korkeaan irtopohjavuokaan (20 cm). Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi. Jos valitset isomman vuoan, niin et tarvitse niin paljon korkeutta.

MANGOSMOOTHIEN VALMISTUS:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  3. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada ensimmäinen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään pakastimeen siksi aikaa kun valmistat toisen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

PÄÄRYNÄSMOOTHIEN VALMISTUS:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku uudelleen pakastimeen hyytymään siksi aikaa kun valmistat kolmannen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

PUNAHERUKKASMOOTHIEN VALMISTUS:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita jälleen pakastimeen hyytymään tai hyydytä jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä ja marjoilla ja ripottele pinnalle vielä Paulúnsin Granolaa.


VINKKI! Tämän kakun kanssa voi myös oikaista ja tehdä vaan yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin yhden smoothien aineiden määrä. Lisää liivatteen määrää, jos haluat kiinteämmän kakun. Tällä reseptillä kakusta tulee pehmeä ja vanukasmainen.