Kasvistortillarullat nyhtökauralla ja paprikamajoneesilla

30 min. 6:lle

Onko sinulla tulossa juhlat ja kaipaat helppoa reseptiä suolaiseen tarjottavaan? Nämä raikkaat ja maukkaat rullat valmistuvat helposti ja sopivat myös kasvissyöjille.

Kasvistortillarullat nyhtökauralla ja paprikamajoneesilla

Ainekset

  • 2 pkt tortillalevyjä
  • 1 prk Felix Paprikamajoneesia
  • 1 kerä jääsalaattia
  • isoa porkkanaa
  • kurkkua
  • 1 pkt nyhtökauraa
  • sipuli
  • 1/2  purjo
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl oreganoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 dl kaurakermaa
  •   pippuria myllystä
  •   nippu tuoretta basilikaa
  •   chiliä maun mukaan
  •   paistamiseen öljyä

Valmistusohje

  1. Raasta kurkut ja porkkanat sekä hienonna salaatti. Siirrä ne sivuun hetkeksi ja valmista seuraavaksi nyhtökauratäyte.
  2. Hienonna sipuli ja purjo ja kuullota hetki öljyssä. Lisää nyhtökaura, mausteet ja lopuksi kaurakerma. Hauduta kannen alla kunnes nyhtökaura pehmenee.
  3. Täytä seuraavaksi rullat. Levitä tortillalevyjen päälle ohut kerros paprikamajoneesia. Kasaa keskelle levyä pitkittäin ohut kerros salaattia, sitten porkkanaa ja kurkkua. Ripottele päälle noin ruokalusikallinen nyhtökauratäytettä. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi ja tee seuraava rulla samaan tapaan.
  4. Kun kaikki rullat ovat valmiina, leikkaa kukin rulla neljään osaan niin, että joka toinen leikkaus menee viistoon ja joka toinen suoraan. Nosta valmiit palat pystyyn vino leikkauspinta ylöspäin. Peitä rullat kelmulla ja odota vieraiden saapumista!