Kasvispyörykät bulgurin kera
30 min.
4:lle
0

Ainekset
- 1 pss Anamma Kasvispyöryköitä
- 0,5 l vettä
- n. 2 dl bulguria (kuivana)
- 2 tl appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl sormisuolaa
- 1 punainen chili
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 75 g kivettömiä taateleita
- 25 g paahdettuja mantelilastuja
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa ja paahda bulgursuurimoita 2 - 3 minuuttia tai kunnes ne alkavat tuoksua pähkinämäiseltä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kaada sitten suurimot kiehuvaan veteen. Keitä noin 10 minuuttia.
- Valuta suurimot hyvin siivilässä ja kaada ne sitten kulhoon. Sekoita keskenään raastettu appelsiinin kuori ja -mehu, ruokalusikallinen oliiviöljyä, juustokumina ja suola ja kaada seos bulgurin päälle. Sekoita ja jätä vetäytymään.
- Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Puolita paprikat, poista niistä siemenet ja pilko paloiksi. Kuori ja pilko sipulit.
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvissekoitus. Paista 2 - 3 minuuttia. Sekoita kuumat kasvikset ja bulgur.
- Pilko taatelit, silppua korianteri ja sekoita ne paahdetun mantelin kanssa.
- Koristele bulgur taateli-korianteri-manteli -seoksella ja tarjoile kasvispyöryköiden kera.
VINKKI! Salaatti on herkullinen sekä kylmänä että lämpimänä.