Kasvislasagne

1 h 10:lle

Kasvislasagne

Ainekset

  • 150 g sipuli, hienonnettu
  • 40 g oliiviöljy
  • 60 g tomaattipyré
  • 3 kg tomaattimurska
  • 10 g kasvisliemi, jauhe/kuutio
  • 6 g hunaja
  • 300 g vesi
  • 15 g sambal oelek
  • 1,5 g oregano, kuivattu
  • 2 g suola
  • 2 g mustapippuri
  • 1 kg Anamma vegaanirouhe
  • JUUSTOKASTIKE
  • 1 kg raejuusto
  • 1 kg ranskankerma
  • 20 g basilika, tuore
  • LISÄKSI
  • 340 g lasagnelevy
  • 200 g juustoraaste

Valmistusohje

  1. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota pehmeäksi.
  2. Lisää pannuun tomaattipyré, tomaattimurska, kasvisliemi, hunaja ja vesi. Keitä noin 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 175 C ja voitele vuoka lasagnea varten.
  4. Sekoita kulhossa keskenään raejuusto, ranskankerma ja basilika. Laita kulho hetkeksi syrjään.
  5. Kun tomaattikastike on kiehunut, mausta se sambal oelekilla ja muilla mausteilla. Kastike saa olla voimakkaan makuista. Sekoita kastike Anamma-rouheen kanssa.
  6. Kokoa lasagne. Aloita kerroksella raejuustoa, sitten kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaatti-vegaanirouhekastike. Toista näitä kerroksia niin, että päällimmäiseksi jää kerros raejuustoseosta.
  7. Levitä pinnalle juustoraaste ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneitä "al denteksi". Jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla.
  8. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kera.