Kasvislasagne
1 h
10:lle
0

Ainekset
- 150 g sipuli, hienonnettu
- 40 g oliiviöljy
- 60 g tomaattipyré
- 3 kg tomaattimurska
- 10 g kasvisliemi, jauhe/kuutio
- 6 g hunaja
- 300 g vesi
- 15 g sambal oelek
- 1,5 g oregano, kuivattu
- 2 g suola
- 2 g mustapippuri
- 1 kg Anamma vegaanirouhe
- JUUSTOKASTIKE
- 1 kg raejuusto
- 1 kg ranskankerma
- 20 g basilika, tuore
- LISÄKSI
- 340 g lasagnelevy
- 200 g juustoraaste
Valmistusohje
- Kuumenna oliiviöljy pannussa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota pehmeäksi.
- Lisää pannuun tomaattipyré, tomaattimurska, kasvisliemi, hunaja ja vesi. Keitä noin 20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 175 C ja voitele vuoka lasagnea varten.
- Sekoita kulhossa keskenään raejuusto, ranskankerma ja basilika. Laita kulho hetkeksi syrjään.
- Kun tomaattikastike on kiehunut, mausta se sambal oelekilla ja muilla mausteilla. Kastike saa olla voimakkaan makuista. Sekoita kastike Anamma-rouheen kanssa.
- Kokoa lasagne. Aloita kerroksella raejuustoa, sitten kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaatti-vegaanirouhekastike. Toista näitä kerroksia niin, että päällimmäiseksi jää kerros raejuustoseosta.
- Levitä pinnalle juustoraaste ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneitä "al denteksi". Jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla.
- Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kera.