Kartanon pannacotta

100:lle

Makea pannacotta on helppo valmistaa myös GN-vuoassa. Näyttävämmän esillepanon saat kirkkaisiin laseihin tehdyillä yksittäisannoksilla.

Kartanon pannacotta

Ainekset

  • 100 g liivatelehtiä
  • 4,5 kg laktoositonta kuohukermaa
  • 4 kg Felix Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,2 kg sokeria
  • 100 g vaniljasokeria
  • 300 g sitruunamehua
  • 2 kg Felix Kartanoherkkua
  • 500 g laktoositonta voita
  • 300 g hunajaa
  • Pinnalle:
  • 2 kg pistaasipähkinöitä
  • 500 kg laktoositonta voita
  • 300 g hunajaa

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja purista liivatelehdet joukkoon. Anna seoksen jäähtyä pari minuuttia ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
  4. Lusikoi Felix Kartanoherkkua juomalasien pohjalle noin parin sentin verran ja lusikoi päälle tuorejuustoseosta. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 2-4 tunniksi.
  5. Pinnalle
    Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää pistaasipähkinät ja hunaja. Paista 2-3 minuuttia.
  6. Nostele hunajapistaaseja pannacottalasien pinnalle ja tarjoile.