Karitsan paahtopaistia ja paistettua silliä

40 min. 4:lle

Paistettu silli on klassikko ja maut sopivat hienosti karitsan lihalle, kokeile myös riistaan.

Karitsan paahtopaistia ja paistettua silliä

Ainekset

  • karitsan paahtopaistia
  • 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • 50 g voita
  • 1 rkl paahdettua rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl chilijauhetta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • POTTUVOI
  • 150 g voita
  • 1 kg perunoita
  • 2–3 dl perunan keitinlientä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

PAAHTOPAISTI:

  1. Jauha morttelissa mausteet ja öljy hienoksi tahnaksi ja mausta liha.
  2. Ruskista liha pannulla voissa ja paista uunissa 180 asteessa kunnes sisälämpö on 57 C.
  3. Ennen tarjoilua ruskista samalla pannulla kuivatut sillipalat nopeasti molemmin puolin.
  4. Tarjoa liha ja sillipalat pottuvoin, punaviinikastikkeen sekä kasvisten kanssa.

POTTUVOI:

  1. Kuori perunat ja keitä niitä suolavedessä kypsäksi.
  2. Kun olet keittänyt perunat, survo ne.
  3. Lisää joukkoon voi ja keitinlientä kunnes seos on muusimaista. Mausta suolalla.