Kala-äyriäiskeitto

100:lle

Kala-äyriäiskeitto

Ainekset

  • 25 l kalalientä
  • 2 l valkoviiniä
  • 5 kg ruodotonta lohifilettä kuutioina
  • 1,5 kg Boy Sipulisilliä kuutioina
  • 1 kg kuorittuja katkarapuja
  • 12 kg perunakuutioita
  • 5 kg sipulikuutioita
  • 2 - 3 kg fenkolia kuutioina
  • 4 kg tomaatteja kuutioina
  • 3 - 4 kpl valkosipulia hienonnettuna
  • 150 g suolaa
  • 10  laakerinlehteä
  • 2 rkl mustapippurirouhetta
  •   oliiviöljyä
  •   lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Kuullota valkosipuli, sipuli- ja tomaattikuutiot öljyssä. Lisää joukkoon fenkoli ja kuullota vielä hetki.
  2. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kalaliemi, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna kiehua kunnes juurekset ja
    kasvikset ovat kypsiä.
  3. Lisää katkaravut ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää lopuksi silli- ja lohikuutiot.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna kalojen kypsyä kannen alla.
  5. Annostele lautasille ja koristele lehtipersiljalla.