Juustoinen liha-makaronilaatikko
1 h, 15 min.
6:lle
10

Ainekset
- 9 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 pss (400 g) makaroneja
- 400 g jauhelihaa
- 1 dl sipulikuutioita
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 pss (150 g) juustoraastetta
- MUNAMAITO
- 1 l maitoa
- 3 kpl kananmunaa
Valmistusohje
- Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Älä valuta.
- Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot muruksi paistinpannussa. Mausta lihamurut ja sekoita ne makaroneihin. Voitele 3 litran uunivuoka. Kaada puolet liha-makaroniseoksesta vuokaan, ripottele puolet juustoraasteesta päälle ja valuta loput seoksesta juustoraasteen päälle vuokaan.
- Sekoita maito ja kananmunat. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
- Paista 200 °C noin 50 minuuttia. Sammuta virta ja avaa uuninluukku. Anna makaronilaatikon muhia avoimessa uunissa 10 – 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa Felix Tomaattiketchupin ja raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI! Kananmunaton makaronilaatikko Tee laatikko edellisen ohjeen mukaan, mutta korvaa munamaidon kananmunat 3 – 4 rkl:lla vehnäjauhoja.