Juuressosekeitto savustetulla porsaanlihalla ja parmesanilla

20:lle

Tähän keittoon voit käyttää ylijäänyttä muusia tai jääkaapista löytyviä erilaisia juureksia.

Juuressosekeitto savustetulla porsaanlihalla ja parmesanilla

Ainekset

  • 1 kg Oolannin perunamuusi
  • 3 l vesi, kasvisliemi tai kerma
  • 400 g porkkana, kuutioitu
  • 400 g juuriselleri, kuutioitu
  • 400 g palsternakka, kuutioitu
  • 100 g keltasipuli, kuutioitu
  • TARJOILUUN
  • 250 g savustettua porsaankylkeä, kuutioitu
  • 100 g keltasipuli, hienonnettu
  •   balsamiviinietikka

Valmistusohje

  1. Freesaa juurekset oliiviöljyssä. Lisää neste ja perunamuusi.
  2. Kiehauta ja mausta valinnaisilla mausteilla. Sekoita seos sileäksi keitoksi.
  3. Paista liha rapeaksi. Lisää sipuli ja paista pehmeäksi.
  4. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kasaan.

VINKKI! Koristele keitto parmesaanilastuilla ja timjamilla.