Juhlakakku

Tämän näyttävän herkun voit koristella mielesi mukaan esimerkiksi kananmunasta leikatuilla lohkoilla, silliviipaleilla ja punasipulilla.

Juhlakakku

Ainekset

  • TÄYTE
  • 2 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • punasipuli
  • liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk raejuustoa
  • 3 prk ranskankermaa
  • keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl tillisilppua
  • POHJA
  • 150 g hapankorppuja
  • 75 g voita
  • 1 dl maitoa
  • KORISTELU
  •   sillipaloja
  • 2-3  kananmunaa
  •   punasipulia
  •   ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Hienonna hapankorput ja sekoita pehmeään rasvaan. Hienontaminen käy helpoimmin monitoimikoneessa. Painele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.
  3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  4. Hienonna keitetyt munat ja sipuli sekä leikkaa silli pieniksi kuutioiksi; jätä yksi fileistä koristeluun.
  5. Sekoita raejuuston joukkoon ranskankerma, silli, munat, sipuli ja mausteet.
  6. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita seokseen vähän jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana.
  7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele komeaksi - ja juhlat voivat alkaa.