Itse tehty näkkileipä sillin ja mätitahnan kanssa
30 min.
4:lle
4
Itse tehty näkkileipä on trendiherkku, jota voi varioida oman mielen mukaan miltei rajattomasti. Silli ja erilaiset siemenet sopivat hyvin makupariksi.

Ainekset
- 1 prk Abba Silliherkku Smetanaa
- 200 g keitettyä perunaa viipaleina
- 1 punasipuli ohuina renkaina
- NÄKKILEIPÄ
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl kuorettomia seesaminsiemeniä
- 1,5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
- 1 tl sormisuolaa
- KORISTELUUN
- tuoreita yrttejä ja punasipulirenkaita
Valmistusohje
- Valmista näkkileipä. Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta hellalla miedolla lämmöllä 1 minuutin ajan. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon muut ainekset, paitsi siemensekoitus ja sormisuola ja anna levätä noin 30 minuuttia.
- Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa. Laita pelti uuniin ja paista 180 C noin 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen ruokailua.
- Paahda perunaviipaleet kuivalla pannulla ja laita niitä näkkärin päälle. Laita sillipalat (valitse suosikkisillisi) tarjolle perunaviipaleen päälle. Koristele yrteillä ja punasipulirenkailla.