Isoäidin silliviettelys 1928
15 min.
4:lle
93
Tätä perinneherkkua ei voi unohtaa joulupöydästä.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Matjessillifilee
- 1 kpl punasipuli
- 2 kpl keitettyä munaa
- 1 kpl Granny Smith -omena
- 1/2 kpl suolakurkkukuutioita
- 100 g saaristolaisleipää
- KASTIKE
- 1 prk smetanaa (150 g)
- 1 rkl sinappia
- ripaus sokeria
- 1/2 kpl sitruunan mehu
Valmistusohje
- Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuori munat ja leikkaa hakkelukseksi.
- Sekoita sillikuutiot, sipulisilppu, omenapalat, suolakurkkukuutiot ja kananmunahakkelus keskenään. Poista leipäpalasta reunat. Leikkaa leivästä mahdollisimman ohuita lastuja ja paahda leipälastut pannulla rapeaksi.
- Vaahdota kastikkeen smetana. Lisää sitruunamehu, sinappi sekä sokeri ja sekoita sillimassaan varovasti.
- Laita massaa sopivaan maljaan ja koristele punasipulirenkailla, leikatulla ruohosipulilla ja paahdetulla saaristolaisleipälastuilla.