Intialainen pata

45 min. 20:lle

Intialainen pata

Ainekset

  • 40 ml oliiviöljy
  • 2 g curry
  • 4 g garam masala
  • 300 g sipuli, hienonnettu
  • 10 g valkosipuli, hienonnettu
  • 10 g punainen chili, hienonnettu
  • 20 g inkivääri, hienonnettu
  • 600 g porkkana, viipaloitu
  • 500 g punainen linssi
  • 1,6 kg kookosmaito
  • 6 dl vesi
  • 1 kg tomaattimurska
  • 20 g kasvisliemi
  • 700 g Anamma vegaanirouhe
  • 4 g suola
  • 80 g babypinaatti
  • LISÄKSI
  • 400 g jogurtti 10 %
  •   täysjyväbulguria

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sekaan kuivat mausteet ja kuullota varovasti sekoitellen. Laita sitten sekaan sipulit, chili ja inkivääri. Sekoita. Kun sipuli on pehmennyt, niin lisää porkkana ja linssit. Sekoita.
  2. 2 - 3 minuutin jälkeen lisää kookosmaito, vesi, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna padan kiehua välillä sekoitellen ja lisää lopuksi rouhe sekä suola. Anna padan hautua kunnes linssit ovat kypsiä.
  3. Kun pata on kypsää, sekoittele joukkoon babypinaatti. Tarjoile täysjyväbulgurin ja jogurtin kera.