Intialainen bataattipata

50 min. 4:lle

Intialainen bataattipata

Ainekset

  • 2 rkl kookosrasvaa
  • purjo
  • valkosipulinkynttä
  • bataattia
  • porkkanaa
  • 2 tlk kookosmaitoa
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • parsakaali
  • chili
  •   inkivääriä
  •   suolaa
  •   pippuria
  •   kurkumaa
  •   kuminaa
  •   kanelia
  •   garam masalaa
  •   vettä tarvittaessa
  • TARJOILUUN
  •   Paulúns SuperRiisiä vihreä linssi
  •   korianteria
  •   pinaattia
  •   kurpitsansiemeniä
  •   turkkilaista jogurttia
  •   limeä

Valmistusohje

  1. Paista silputtu purjo ja valkosipuli kookosöljyssä pehmeiksi. Lisää pieneksi kuutioitu bataatti ja porkkanat, hienonnettu inkivääri, tomaattimurska, kookosmaito ja mausteet. Anna tekeytyä 15 minuuttia ja lisää joukkoon pilkottu parsakaali. Mitä kauemmin annat seoksen muhia, sitä parempaa padasta tulee. Anna padan muhia parsakaalin lisäämisen jälkeen kuitenkin vähintään 15 minuuttia (yhteensä noin 30 - 40 minuuttia).
  2. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää hieman öljyä. Mittaa SuperRiisi kattilaan ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna seistä ilman kantta vielä 5 minuuttia.
  3. Tarjoile intialainen bataattipata ja SuperRiisi esimerkiksi pinaatin, korianterin, turkkilaisen jogurtin, kurpitsansiementen ja limen kanssa.