Inkivääri-limesilli Ramen-burger

1 h, 30 min. 4:lle

Ramen-burger on trendikäs uutuus New Yorkín katukeittiöstä. Nuudeliburgeriin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta silli sopii loistavasti ja kasvikset tuovat hyvän lisän nuudelille. Inkivääri-limesilli entisestään tukee Aasian makumaailmaa, jota tässä viimeistellään paksoilla - rapeaa ja herkullista.

Inkivääri-limesilli Ramen-burger

Ainekset

  • NUUDELISÄMPYLÄ
  • 300 g vehnänuudeleita
  • 1 litra vettä
  • 0,5 dl soijaa
  • kanaliemikuutio
  • kananmunaa
  •   öljyä paistamiseen
  •   mustia seesaminsiemeniä
  • TÄYTE
  • 1 prk Abban inkivääri-limesilliä
  • 150 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 1 kpl chili
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 10 cm pala tuorekurkkua
  • 2 rkl soijaa
  • 4 lehteä jääsalaattia

Valmistusohje

  1. NUUDELISÄMPYLÄ:
    Kiehauta vesi, soija ja kanaliemikuutio. Keitä nuudelit kypsiksi.
  2. Valuta nuudelit ja lisää joukkoon kananmunat.
  3. Painele nuudeli-munaseos 10 cm halkaisijaan olevaan keittokulhojen pohjalle tiiviisti ja laita kelmu kulhojen päälle. Toista sama neljään kulhoon. Anna nuudelin jähmettyä tunti. Näin saat hyvin muotoiltua ”pihvit” ennen paistoa.
  4. Paista reilussa öljyssä rapeiksi ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.
  5. TÄYTE:
    Valuta silli.
  6. Leikkaa paksoi, chili, kevätsipuli sekä kurkku pieneksi ja sekoita yhteen sillin kanssa.
  7. Mausta soijalla.
  8. TARJOILE:
    Nuudelilevyn päälle rapeaa jääsalaattia. Hyvä keko silliseosta ja kansi päälle.