Inkivääri-kalanuudelit

30 min. 4:lle

Tähän kalaherkkuun sopii monenlainen kiinteälihainen kala. Inkivääri takaa maukkauden ja kaffirlimetin lehdet tuovat mukaan ripauksen herkullisia Aasian makuja.

Inkivääri-kalanuudelit

Ainekset

  • MAUSTEKASTIKE
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 rkl siirappia
  •   tuoretta inkivääriä raastettuna
  • limen mehu
  •   KALA
  • 250 g kalafileetä (kuha, sei, lohi)
  • 1/2 dl öljyä
  •   KEITTOON
  • 8 dl vahvaa kalalientä kuutioista tms.
  • 5 kpl kaffirlimetin lehteä
  • 3/4 tuubia Felix-inkivääritahnaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 pala purjon valkoista osaa
  • porkkana
  • 2 dl soija- tai muita papuja, pakaste
  • 125 g nuudeleita
  • 1/2 ruukkua korianteria

Valmistusohje

  1. Sekoita maustekastikkeen aineet.
  2. Suikaloi kalafilee. Kuumenna öljy laakeassa pannussa ja paista kalasuikaleisiin kaunis väri. Lisää noin puolet maustekastikkeesta pannuun kalasuikaleiden päälle, kääntele varoen ja keitä pari minuuttia nestettä haihduttaen.
  3. Kuumenna kalaliemi, kaffirlimetinlehdet ja raastettu inkivääri kiehuvaksi, hauduta 5 minuuttia. Lisää suikaloidut sokeriherneet, purjo ja porkkana sekä soijapavut ja nuudelit. Keitä 2 minuuttia.
  4. Lisää maustekastikkeen loppu ja kalapalat kuumaan liemeen. Silppua korianteri keittoon. Nauti.