Haudutettua punakaalia à la Felix
100:lle
0
Tarjoile lämmin punakaalisalaatti esimerkiksi makkaran ja kurkkusalaatin kanssa.

Ainekset
- 0,2 l rypsiöljyä
- 2,0 kg sipulia kuorittuna
- 0,1 kg valkosipulimurskaa, säilyke
- 9,0 kg Felix Punakaalisalaattia
- 3,0 kg omenakuutioita, pakaste
- 0,5 kg siirappia
- 2,0 l vettä
- 15 g kuivattua tinjamia
- 10 g rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Valuta Felix Punakaalisalaatin liemi pois. Sulata pakasteomenat (voit käyttää myös tuoretta).
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Freesaa sipulit ja valkosipulimurska kevyesti. Lisää joukkoon punakaalisalaatti ja omenakuutiot.
Freesaa hetki. - Lisää vesi, timjami ja siirappi. Hauduta pehmeäksi miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Loppukypsennyksen / haudutuksen voi halutessaan tehdä myös gn-vuoissa yhdistelmäuunissa. - Lisää lopuksi mustapippuri.
- Tarjoa lämpimänä esimerkiksi paistetun makkaran lisukkeena yhdessä Felix Kurkkusalaatin kanssa.
- Laktoositon, maidoton, gluteeniton.