Haudutettua punakaalia à la Felix

100:lle

Tarjoile lämmin punakaalisalaatti esimerkiksi makkaran ja kurkkusalaatin kanssa.

Haudutettua punakaalia à la Felix

Ainekset

  • 0,2 l rypsiöljyä
  • 2,0 kg sipulia kuorittuna
  • 0,1 kg valkosipulimurskaa, säilyke
  • 9,0 kg Felix Punakaalisalaattia
  • 3,0 kg omenakuutioita, pakaste
  • 0,5 kg siirappia
  • 2,0 l vettä
  • 15 g kuivattua tinjamia
  • 10 g rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Valuta Felix Punakaalisalaatin liemi pois. Sulata pakasteomenat (voit käyttää myös tuoretta).
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Freesaa sipulit ja valkosipulimurska kevyesti. Lisää joukkoon punakaalisalaatti ja omenakuutiot.
    Freesaa hetki.
  3. Lisää vesi, timjami ja siirappi. Hauduta pehmeäksi miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
    Loppukypsennyksen / haudutuksen voi halutessaan tehdä myös gn-vuoissa yhdistelmäuunissa.
  4. Lisää lopuksi mustapippuri.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi paistetun makkaran lisukkeena yhdessä Felix Kurkkusalaatin kanssa.
  6. Laktoositon, maidoton, gluteeniton.