Grillattu kesäsalaatti

45 min. 4:lle

Perunoiden ja pyöryköiden valmistamiseen tätä reseptiä varten on monta vaihtoehtoa. Jos grillistäsi löytyy paistotaso, voit paistaa pyörykät siinä kypsiksi ja paistaa myös esikeitettyihin perunoihin hieman paistopintaa. Vaihtoehtoisesti kypsentäminen onnistuu myös nuotiolla muurinpohjapannussa tai valurautapannulla. Ja jos sinulla ei ole grilliä laisinkaan, ei hätää! Broccolinit ja pyörykät kypsyvät mainiosti myös uunissa noin 20 minuutissa.

Grillattu kesäsalaatti

Ainekset

  • SALAATTI
  • 1 kg uusia perunoita
  • 300 g Anamma kasvispyöryköitä
  • 200 g broccolinia
  • kevätsipulia varsineen
  •   öljyä ja suolaa
  • PESTO
  • ruukku basilikaa
  • 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2 rkl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  •   suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin pesto soseuttamalla kaikki aineet yhteen esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta koostumus on sopiva.
  2. Pese ja keitä perunat. Paista pyörykät öljyssä grillin paistotasolla tai pannulla, kunnes ne ovat sulaneet ja saaneet kauniin paistopinnan. Valele broccolinit kevyesti öljyllä ja grillaa ne kypsiksi. Mausta suolalla.
  3. Kuutioi perunat suupaloiksi ja leikkaa broccolinit puoliksi. Silppua kevätsipuli. Sekoita kaikki aineet yhteen ja lisää pesto salaatin joukkoon. Tarkista suola.