Fenkolisilli
30 min.
4:lle
2
Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle. Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Ainekset
- 1 prk Ahti- tai Vesta-tillisilliä
- ½ kpl salaattifenkolia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 kpl laakerinlehti
- 1 kpl tähtianis
- 1 dl etikkaa (7%)
- SALAATTI:
- ½ kpl salaattifenkolia
- 1 kpl omena
- ½ kpl kurkkua
- 1 kpl tuoretta kruunutilliä
Valmistusohje
- Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
- Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
- Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
- Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
- Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.
- SALAATTI
Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. - Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.