Fenkolisilli

30 min. 4:lle

Fenkoli täydentää silliin makean ja lempeän maun. Mausteliemessä tekeytynyttä fenkolisilliä täydentää salaatin omena. Sopii myös ruisleivän päälle. Tarjoile silli salaatin kanssa tai leivänpäällisenä. Silli säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Fenkolisilli

Ainekset

  • 1 prk Ahti- tai Vesta-tillisilliä
  • ½ kpl salaattifenkolia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl laakerinlehti
  • 1 kpl tähtianis
  • 1 dl etikkaa (7%)
  • SALAATTI:
  • ½ kpl salaattifenkolia
  • 1 kpl omena
  • ½ kpl kurkkua
  • 1 kpl tuoretta kruunutilliä

Valmistusohje

  1. Valuta sillipaloista neste pois ja suikaloi fenkoli.
  2. Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja tähtianis ja anna kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
  3. Laita sekaan fenkoli ja etikka. Jäähdytä liemi.
  4. Laita silli ja liemi kerroksittain lasiin tai purkkiin ja laita kansi päälle.
  5. Sillin pitäisi tekeytyä vähintään yhden päivän ajan jääkaapissa ennen kuin sitä syödään.
  6. SALAATTI
    Leikkaa fenkoli, omena ja kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  7. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Ripottele päälle tilli.