Felix Borschkeitto
100:lle
0
Täyteläinen borschkeitto niin arki- kuin juhlapöytäänkin. Keiton kaveriksi sopii hyvin smetana tai maustamaton tuorejuusto.

Ainekset
- 1,5 kg pekoniviipaleita
- 4 kg valkokaalia, kokonainen
- 1 kg sipulikuutioita, pakaste
- 12,5 l vettä
- 0,25 kg tomaattipyreetä
- 0,120 kg lihaliemijauhetta, vähäsuolainen
- 0,004 kg laakerinlehtiä
- 0,004 kg maustepippuria, kokonainen
- 3,5 kg porkkanasuikaleita, pakaste
- 0,5 kg sellerisuikaleita, pakaste
- 4 kg Felix Punajuurisuikaleita
- 4 kg nakkipaloja
- 0,1 kg suolaa
- Lisukkeeksi Felix Maustamatonta tuorejuustoa tai smetanaa
Valmistusohje
- Esikäsittele ja suikaloi kaali vihannesleikkurilla. Paloittele pekoniviipaleet.
- Valuta Felix punajuurisuikaleet. Ota säilykelientä talteen.
- Kuumenna pata ja freesaa pekonipalat. Lisää joukkoon sipulit ja kaalit, kuullota hetki.
- Lisää vesi, tomaattipyre, lihaliemijauhe, laakerinlehti ja maustepippuri.
- Kypsennä keittoa kunnes kaali on puolikypsää. Lisää sitten joukkoon selleri- ja porkkanasuikaleet.
- Keitä kypsäksi ja lisää nakkipalat. Voit halutessassi freesata nakkipalat paistinpannulla ennen lisäämistä.
- Lisää punajuurisuikaleet ja hieman säilykelientä sekä suola.