Chili sin carne

45 min. 20:lle

Chili sin carne

Ainekset

  • 50 g oliiviöljy
  • 80 g Felix Tomaattipyre
  • 4 g paprikajauhe, savustettu
  • 240 g sipuli, kuutioitu
  • 520 g paprika punainen, kuutioitu
  • 360 g porkkana, kuutioitu
  • 16 g sambal oelek
  • 3,2 kg tomaattimurska
  • 20 g kasvisliemi
  • 1,2 kg kidneypapu punainen, huuhdeltu
  • 800 g Anamma vegaanirouhe
  • 2 g suola
  • 2 g mustapippuri
  • 4 dl vesi
  • LISÄKSI
  • 600 g tuorejuusto (vegaaninen)
  • 800 g täysjyvätortilla

Valmistusohje

Kuumenna öljy suuressa pannussa. Lisää tomaattipyre, paprikajauhe, sipuli, paprika ja porkkana ja freesaa muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja keitä. Laske lämpöä ja sekoittele välillä.

  1. Pata on valmis kun vihannekset tuntuvat kypsiltä.
  2. Pata kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua.

TORTILLA

  1. Jaa tortilla haluamaasi muotoon ja kokoon. Sivele pintaan hieman öljyä ja paista kiertoilmauunilla 175 C.

Tarjoile pata tuorejuuston, tortillan ja tuoresalaatin kera.