Caponata
40 min.
4:lle
18
Caponata on herkullinen italialainen kasvismuhennos, johon silli sopii erinomaisesti. Tarjoile haudutetun caponatan kanssa rapeaksi paahdettua leipää.

Ainekset
- 1 munakoiso
- 1 rkl suolaa
- 2 punasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 4 kypsää tomaattia
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 dl pieniä kapriksia
- 2 dl kalamata-oliiveja
- 1/2 - 1 prk Ahti Tomaattisilliä tai silliä maun mukaan
- 1/2 persiljapunttia
- LISÄKSI
- paahdettua leipää
Valmistusohje
- Siivuta munakoiso pitkiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. Suola irrottaa nestettä munakoisoista, anna suolan vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet ja kuutioi munakoisot pieneksi.
- Siivuta punasipulit ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi loput kasvikset. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, lisää loput kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Lisää joukkoon kaprikset ja oliivit. Hauduta caponataa hetki ja lisää joukkoon hienonnettu persilja ja sillipalat. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, Tarjoile caponatan kanssa esimerkiksi paahdettua leipää.