Blinileipää, Ahti Juhlasilliä, mätiä ja tilliä
20 min.
3:lle
0
Blinit nähdään perinteisesti vain paistettuina lettuina, mutta tattarijauhot sopivat hyvin myös leipään. Tattarissa ei ole sitkoa, joten leipään pitää laittaa mukaan myös vehnää.

Ainekset
- 1 prk Ahti Juhlasilliä 250/150 g
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1/2 ruukkua tilliä silputtuna
- 50 g siian mätiä
- 2 dl smetaaa vaahdotettuna
- pippuria
- BLINILEIPÄ
- 20 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 l hiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2 dl öljyä
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, tattarijauhot, osa hiivaleipäjauhoista ja rasva. Alusta taikinaan vähitellen loput hiivaleipäjauhoista. Kohota taikina liinalla peitettynä.
- Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja nosta palat leipävuokaan. Kohota leivät pellillä ja pistele pinta haarukalla. Paista 200 C noin 30 minuuttia.
- Leikkaa leivästä viipale ja paahda siihen pannulla tai paahtimessa rapea pinta. Pursota leivälle smetanaa ja lisää raidoiksi sipulia, tilliä, mätiä ja sillipaloja.
- Rouhi pintaan pippuria ja koristele tillillä.