Bataattiranskikset ja herkulliset kasvispullat

50 min. 8:lle

Bataattiranskikset ja herkulliset kasvispullat

Ainekset

  • BATAATTIRANSKIKSET
  • bataattia
  •   oliiviöljyä
  •   yrttisuolaa
  • HERKULLISET KASVISPULLAT
  • 200 g lehtikaalia
  • sipulia
  • 50 g lehtiselleriä
  • 6 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 600 g punaisia kypsiä linssejä
  • 100 g raastettua cheddarjuustoa
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2 tl chilirouhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • TARJOILUUN
  •   esimerkiksi Felix Kurkkumajoneesia
  •   tai Felix Paprikamajoneesia

Valmistusohje

BATAATTIRANSKIKSET


  1. Kuori bataatit ja pilko ne sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Kuivaa suikaleita talouspaperilla, niin saat ranskiksista rapeita.
  2. Laita bataattisuikaleet uunin ritilälle paahtumaan, 250 C noin 30 minuuttia. Ota ranskikset uunista, ripottele päälle öljyä ja suolaa.

KASVISPULLAT


  1. Huuhdo kaalinlehdet, irrota lehden ruodit ja silppua pieneksi. Silppua myös sellerinvarsi ja sipuli. Kuullota näitä 10 minuuttia öljyssä ja lisää lopuksi tomaattipyree.
  2. Sekoita munat ja korppujauho keskenään, jätä turpoamaan hetkeksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja lisää joukkoon myös linssit. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja laita ne leivinpaperille. Kypsennä uunissa 200 C noin 30 minuuttia.
  3. Tarjoile bataattiranskikset ja kasvispullat haluamasi Felix-majoneesin kanssa.