Basilika-kierresämpylät
2 h
12:lle
12
Kuka sanoo, että vain korvapuusti voi olla kierteinen? Näiden herkullisten sämpylöiden kohdalla on hyvä varoittaa syöjiä siitä, että tämä tosiaan on sämpylä eikä pulla...

Ainekset
- 3 dl maitoa tai vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl anista tai fenkolia rouhittuna
- 1 rkl siirappia
- 1/2 pkt tuorehiivaa
- 7 dl sämpyläjauhoja
- 50 g voita tai margariinia sulatettuna
- TÄYTE
- 200 g tuorejuustoa
- tuoretta basilikaa silputtuna
Valmistusohje
- Sekoita lämmin neste (40°), suola, mauste, siirappi ja hiiva taikinakulhossa. Lisää 2/3 jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasva sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Ripottele työpöydälle reilu kerros jauhoja, kumoa kohunnut taikina ja taputtele se jauhotetuin käsin 35 x 45 cm:n levyksi. Sekoita tuorejuusto ja silputtu basilika, levitä seos levylle. Rullaa levy ja paloittele.
- Laita palat kierrepuoli ylöspäin paperivuokiin, (muffinipelti on mainio kierresämpylöiden paistamiseen). Peitä ja kohota.
- Paista uunissa 15–17 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.