Anamma Vegaanipyöryköitä karamellisoidulla porkkanalla
30 min.
20:lle
0

Ainekset
- 1,500 kg Anamma vegaanipyöryköitä
- 3,500 kg kuorittua porkkanaa (esim. pölkky tai kokonainen)
- 0,140 kg kasvimargariinia (maidoton)
- 0,500 kg porkkana- tai appelsiinimehua
- 0,120 kg sitruunamehua
- 0,020 kg suolaa
- 0,020 kg pippuria
- 0,200 kg salotti- tai punasipulia
- 0,100 kg tuoretta rakuunaa
- PYÖRYKÖIDEN PINNALLE
- 0,400 kg raastettua hapanjuurileipää (gluteeniton)
- 0,240 kg oliiviöljyä
- 0,020 kg suolaa
Valmistusohje
- Voitele 1/1GN 60 mm vuoka. Sulata margariini, lisää porkkanat ja sekoita keskenään. Paista 175 °C noin 30 min. välillä sekoittaen. Älä ruskista porkkanoita, vaan anna karamellisoitua. Lisää mehut ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää jäiset vegaanipyörykät porkkanoiden päälle ja lämmitä 175 °C noin 7 – 10 minuuttia. Lisää pinnalle rakuuna ja hienonnettu sipuli.
- Raasta leipä vihannesleikkurin karkealla terällä raasteeksi. Levitä leipäraaste toiseen GN vuokaan ja lisää päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja sekoita. Paahda uunissa 200 °C noin 5 min.
- Ripottele lopuksi leipäraaste pyöryköiden päälle. Tarjoile heti.