Anamma Vegaanipyöryköitä karamellisoidulla porkkanalla

30 min. 20:lle

Anamma Vegaanipyöryköitä karamellisoidulla porkkanalla

Ainekset

  • 1,500 kg Anamma vegaanipyöryköitä
  • 3,500 kg kuorittua porkkanaa (esim. pölkky tai kokonainen)
  • 0,140 kg kasvimargariinia (maidoton)
  • 0,500 kg porkkana- tai appelsiinimehua
  • 0,120 kg sitruunamehua
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,020 kg pippuria
  • 0,200 kg salotti- tai punasipulia
  • 0,100 kg tuoretta rakuunaa
  • PYÖRYKÖIDEN PINNALLE
  • 0,400 kg raastettua hapanjuurileipää (gluteeniton)
  • 0,240 kg oliiviöljyä
  • 0,020 kg suolaa

Valmistusohje

  1. Voitele 1/1GN 60 mm vuoka. Sulata margariini, lisää porkkanat ja sekoita keskenään. Paista 175 °C noin 30 min. välillä sekoittaen. Älä ruskista porkkanoita, vaan anna karamellisoitua. Lisää mehut ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää jäiset vegaanipyörykät porkkanoiden päälle ja lämmitä 175 °C noin 7 – 10 minuuttia. Lisää pinnalle rakuuna ja hienonnettu sipuli.
  3. Raasta leipä vihannesleikkurin karkealla terällä raasteeksi. Levitä leipäraaste toiseen GN vuokaan ja lisää päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja sekoita. Paahda uunissa 200 °C noin 5 min.
  4. Ripottele lopuksi leipäraaste pyöryköiden päälle. Tarjoile heti.