Amerikkalainen kurpitsapiirakka
30:lle
0
Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka sopii kahvituksiin, jälkiruuaksi ja vaikkapa vitriinitarjoiluun. Lisukkeeksi tarjoiluun sopii vaniljajäätelö sekä makeahkot kurpitsapalat.

Ainekset
- 0,5 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
- 0,3 kg margariinia (ruoanvalmistukseen sopivaa)
- 0,12 l vettä
- 5 g leivinjauhetta
- 5 g jauhettua kanelia
- 0,9 kg Felix Mangoisia Kurpitsapaloja
- 0,3 l vähälaktoosista kuohukermaa
- 0,25 kg kananmunaa
- 60 g fariinisokeria
- 5 g jauhettua kanelia
- 1 g jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
- Sekoita huoneenlämpöinen margariini, vehnäjauhot ja kaneli murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vähitellen kylmä vesi.
- Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun GN 1/1-vuokaan, niin että taikinaa tulee hieman reunoille. Taikinaa n. 960g / 1/1-vuoka.
- Esipaista taikinaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150 C noin 15 minuuttia. Taikinana voidaan käyttää myös esim. gn-mitoitettuja pakastemurotaikinalevyjä.
- Valuta Felix Mangoisista Kurpitsapaloista säilykeliemi pois. Hyödynnä säilykeliemi muussa ruoanvalmistuksessa.
Soseuta kurpitsapalat sauvasekoittajalla tms. Sekoita joukkoon kananmunat, kerma, fariinisokeri, inkivääri ja kaneli. - Kaada kurpitsa-kermaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle (n. 1500g / gn 1/1-65 vuoka).
Paista yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150 C noin 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys. - Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. Tarjoa lisukkeena esim. vaniljakastiketta tai jäätelöä. Vähälaktoosinen.