Amerikkalainen kurpitsapiirakka

30:lle

Perinteinen amerikkalainen kurpitsapiirakka sopii kahvituksiin, jälkiruuaksi ja vaikkapa vitriinitarjoiluun. Lisukkeeksi tarjoiluun sopii vaniljajäätelö sekä makeahkot kurpitsapalat.

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Ainekset

  • 0,5 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 0,3 kg margariinia (ruoanvalmistukseen sopivaa)
  • 0,12 l vettä
  • 5 g leivinjauhetta
  • 5 g jauhettua kanelia
  • 0,9 kg Felix Mangoisia Kurpitsapaloja
  • 0,3 l vähälaktoosista kuohukermaa
  • 0,25 kg kananmunaa
  • 60 g fariinisokeria
  • 5 g jauhettua kanelia
  • 1 g jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, vehnäjauhot ja kaneli murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vähitellen kylmä vesi.
  2. Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun GN 1/1-vuokaan, niin että taikinaa tulee hieman reunoille. Taikinaa n. 960g / 1/1-vuoka.
  3. Esipaista taikinaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150 C noin 15 minuuttia. Taikinana voidaan käyttää myös esim. gn-mitoitettuja pakastemurotaikinalevyjä.
  4. Valuta Felix Mangoisista Kurpitsapaloista säilykeliemi pois. Hyödynnä säilykeliemi muussa ruoanvalmistuksessa.
    Soseuta kurpitsapalat sauvasekoittajalla tms. Sekoita joukkoon kananmunat, kerma, fariinisokeri, inkivääri ja kaneli.
  5. Kaada kurpitsa-kermaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle (n. 1500g / gn 1/1-65 vuoka).
    Paista yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150 C noin 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys.
  6. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. Tarjoa lisukkeena esim. vaniljakastiketta tai jäätelöä. Vähälaktoosinen.