Aito italialainen rucolapesto

15 min. 4:lle

Pesto on hyvää ympäri vuoden. Vaikka perinteinen pesto valmistetaan basilikasta, saa myös rucolasta mainion peston. Jos maku tuntuu liian terävältä, sitä voi pyöristää persiljalla.

Aito italialainen rucolapesto

Ainekset

  • 2 pkt Pastella-tuorepastaa maun mukaan
  • 40  rucolasalaatinlehteä
  •   valkosipulinkynsi pilkottuna
  • 25 1/2 g pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 1/4 tl suolaa
  •   tuoretta pippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita rucola, pinjansiemenet ja valkosipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  2. Lisää sekoittimeen öljy, suola, juusto ja pippuri.
  3. Yhdistä pastan kanssa ja nauti.