Ahdin matjeshyytelö

Ahdin matjeshyytelö

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • 2 rkl vettä tai sitruunamehua
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1/2 dl tillisilppua
  • ripaus  jauhettua valkopippuria
  •   liivatelehteä
  •   kesäsipulia
  • KORISTELUUN
  •   sitruunaa
  •   tomaattia
  •   tillinoksia

Valmistusohje

  1. Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia.
  2. Huuhtele sillifileet nopeasti kylmällä vedellä ja kuutioi valutetut fileet pieniksi.
  3. Hienonna sipulit ja kaprikset.
  4. Vaahdota kerma ja lisää ranskankerma, tilli, silli, sipuli ja kaprikset. Mausta valkopippurilla.
  5. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateliemi seokseen.
  6. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Tarjolle vietäessä kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele komeaksi.