Aamupalamuffinsit

1 h 12:lle

Mehevät muffinsit tuovat piristystä ja vaihtelua aamupalapöytään. Tällä ohjeella valmistat muffinsit, jotka ovat maidottomia, vegaanisia ja vähäsokerisia.

Aamupalamuffinsit

Ainekset

  • 3 dl Paulúns Supermysliä (variantti oman maun mukaan)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • keskikokoista porkkanaa
  • keskikokoinen omena
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1,5 dl sokeroimatonta omenasosetta
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl taatelitahnaa haarukalla muussattuna tai 1/2 banaania soseena
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kuivattua inkivääriä
  •   ripaus vaniljaa
  •   ripaus suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja omenat.
  2. Sekoita suuressa kulhossa kuivat ainekset huolellisesti keskenään. Halutessasi voit lisätä joukkoon ekstrana
    pähkinämurskaa rai rusinoita. Herkkusuut lisäävät paloiteltuja taateleita.
  3. Sekoita erillisessä astiassa porkkana- ja omenaraaste, omenasose, sula kookosöljy ja taatelitahna/banaanisose.
  4. Yhdistä kosteat ainekset kuivien kanssa.
  5. Voitele muffinivuoat kevyesti öljyllä. Lusikoi vuokiin taikinaa niin, että se täyttää noin 2/3 vuoasta, näin jää tilaa kohoamiselle.
    Ripottele pinnalle mysliä ja halutessasi pähkinöitä oman maun mukaan.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 - 25 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei jää enää taikinaa.
  7. Anna jäähtyä ja nauti!